Pallets behandelen (schuren en beitsen)

Pallets behandelen?

Bij Palletdeal.nl krijgen we vaak de vraag: “Is het nodig om pallets te schuren en te beitsen?”. Persoonlijk zou ik zeggen: “Nee!”. Het is niet per se nodig om pallets te schuren en te beitsen/verven. De meubels die Palletdeal.nl levert zijn dan ook onbehandeld. Pallets zijn natuurproducten en verkleuring kan juist heel mooi zijn. Om onbehandelde pallets zo lang mogelijk mooi te houden geef ik jullie als tip: bedek de meubels na gebruik zodat ze niet nat worden (indien de meubels buiten staan).

Heeft u geen zin om de meubels af te dekken met een dekzeil of iets dergelijks? Dan is schuren en beitsen de juiste keuze voor u.

Hoe kunt u het beste pallets behandelen?

Stap 1: Schuren van grote, makkelijk bereikbare oppervlaktes.

Afhankelijk van de vorm van de pallets zou ik persoonlijk altijd beginnen met het schuren van de grote vlakken. Hiermee bedoel ik de bovenkant en de onderkant. Ik raadt aan dit met een schuurmachine te doen die bij deze makkelijke plekken komt.

Stap 2: Schuren moeilijk bereikbare oppervlaktes.

Schuur nu de moeilijk bereikbare plekken met de hand. Als de pallet splintervrij is kunt u verder gaan met de volgende stap. Is de pallet nog niet splintervrij? herhaal dan stap 1 en 2 totdat dit wel het geval is.

Stap 3: Afstoffen van de pallets en beginnen met verven/beitsen.

Nadat de pallet mooi glad is geschuurd kunt u beginnen met het verven of beitsen van de pallets. Persoonlijk vind ik doorzichtige beits het mooist voor palletmeubels. Door te beitsen met doorzichtige beits blijft de kleur van het hout mooi zichtbaar en zo behoudt u de industriële uitstraling van de pallets.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *