DIY

Pallet loungebank met schuine rugleuning maken

loungeset chique pallet

Het maken van een pallet loungebank of pallet loungeset

Een pallet bank maken is eigenlijk heel simpel. Het enige probleem waar u tegenaan kan lopen is dat u niet over de juiste materialen beschikt of twee linker handen heeft.

Maar zelfs voor mensen met twee linker handen is het maken van een loungeset mogelijk! Het mooie aan het maken van producten met pallets is dat u het zo moeilijk kunt maken zoals u zelf wilt!

 

Aan de slag met uw toekomstige pallet loungeset

 

Stap 1: Welke pallets zijn geschikt voor onze pallet loungebanken?

bedenk welke soort pallets u wilt gebruiken. Pallets zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Voor het maken van een pallet loungeset is de meest gebruikte pallet maat 80×120.

Persoonlijk vind ik Euro pallets het meest geschikt voor het maken van loungesets omdat ze er stoer uit zien en zeer stevig zijn.

Bij Palletdeal.nl hebben we een uitgebreid assortiment pallets, al onze pallets zijn te vinden op onze shoppagina.

Stap 2: Pallets behandelen of niet?

Wilt u de pallet tuinset in een mooie kleur zetten of beschermen tegen het weer? Begin dan met het goed schuren van de pallets zodat de verf beter hecht. Na het schuren is het wenselijk dat u de pallets even goed afstoft met een borstel, zodat er geen kale plekken ontstaan na het verven.

De volgende stap is bedenken wat voor verf of beits u wilt gebruiken. Als u de houtkleur mooi vindt kunt u het beste buitenbeits gebruiken. Persoonlijk vind ik de kleur wit heel mooi voor een pallet tuinset.

Vindt u de natuurlijke verkleuring van pallets mooi? Dan kunt u de vorige stappen natuurlijk overslaan. Licht schuren is een mogelijkheid in dit geval maar niet noodzakelijk.

Stap 3: Hoe wil ik mijn pallet bank hebben?

Bedenk in wat voor opstelling u de loungeset wil hebben. U kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig een palletbank maken door twee pallets op elkaar te leggen en dan een pallet tegen de lange kant rechtop te zetten en vast te schroeven.

U kunt er ook voor kiezen om het zitvlak maar 60 centimeter te maken in plaats van 80 centimeter voor meer zitcomfort.

Het makkelijkst is om te kiezen voor een zitdiepte van 80 centimeter. Dit kunt u bereiken door de rugleuning van de loungebank achter de twee pallets op de grond te bevestigen.

Stap 4: Het stylen van uw palletbank!

We zijn nu aangekomen bij de laatste en leukste stap van het maken van een pallet tuinbank! Kleed de pallet bank leuk aan met kussens! Kussens zijn helaas het duurste component van een loungeset. U kunt er daarom voor kiezen om naar de Action te gaan voor een paar leuke kussentjes.

Als u liever kwaliteit pallet kussens heeft kunt u deze hier bestellen.

Gerelateerde berichten

Een reactie op “Pallet loungebank met schuine rugleuning maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *