Pallets behandelen (schuren en beitsen)

2017-05-31 10.24.52[1577]

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Pallet tuinmeubelen schuren en beitsen? Tips voor het behandelen van pallets

Pallet meubelen in de tuin. Prachtig, maar moeten ze nou wel of juist niét behandeld worden? De keuze die je daarin maakt is eigenlijk heel persoonlijk. Zo is het namelijk niet perse nodig om pallet tuinmeubelen te behandelen. Een mooie grijze verkleuring kan namelijk ook heel chique staan. Geen zin om zelf te klussen? neem eens een kijkje op onze pallet meubel pagina!

Bij palletdeal.nl kiezen we er bewust voor om de meubels onbehandeld te laten. De natuurlijke uitstraling van het materiaal komt dan nog meer tot zijn recht. Staan jouw onbehandelde tuinmeubelen van pallethout niet onderdak? Zorg er dan voor dat je ze droog blijven als er regen op komst is. Dat kun je doen door ze onder een afdak te plaatsen, of gebruik te maken van een beschermende hoes.

Zelf tuinmeubelen van pallethout behandelen in 2 stappen

Wil je jouw pallet meubels toch liever behandelen door ze te schuren en te beitsen? Dan hebben we een aantal praktische tips voor je.

Stap 1: pallet tuinmeubelen schuren in de juiste volgorde

Pallets behandelen begint altijd met een flinke schuurbeurt. Dit kun je handmatig doen met grof schuurpapier, maar een schuurmachine (of schuurmuis) werkt sneller en praktischer. Begin met de grote oppervlakken zoals het zitvlak en de rugleuning. Pak daarna ook de moeilijk bereikbare plekjes mee zoals de hoekjes. Dit kun je het beste met een schuurpapiertje doen. Schuur het hout net zolang tot splinters en oneffenheden zijn verdwenen. Klaar? Ga dan door met stap 2.

Stap 2: Afstoffen van de pallets

Maak het meubel goed stofvrij voordat je begint met beitsen. Een compressor is handig, maar dit kun je ook doen met een handstoffer. Eventueel kun je het hout afnemen met een licht vochtige doek. Bescherm het oppervlakte met kranten of een oud laken. Zo voorkom je dat je beits op je dure tegels morst. Je kunt kiezen voor beits met een kleurtje, maar transparante beits geeft juist op pallethout een fantastisch resultaat. De stoere en robuuste look blijft daardoor behouden. Voorzie de meubels van een dunne beitslaag en herhaal dit zonodig.

Wilt u al deze stappen niet ondernemen maar al een kant en klare behandelde loungeset kopen? kijk dan eens bij onze behandelde loungeset deluxe!

Zo geniet je nog langer van jouw houten tuinmeubelen

Je hebt jouw pallet tuinmeubels nu in 2 stappen van een grondige behandeling voorzien. Uiteraard kun je dit jaarlijks herhalen voor een goed onderhoud. Je hebt dan nog langer plezier van jouw pallethout meubels. Laat jouw meubels van pallethout wel goed drogen voordat je ze op het terras plaatst en gaat genieten van de zon.

1 reactie op “Pallets behandelen (schuren en beitsen)”

  1. Ik heb ook pallets gekocht en ben van plan om hier meubels van te maken. Echter moeten deze nog wel geschuurd worden, omdat er veel splinters aan zitten. Goede tip om deze in de beits te zetten. Dit ga ik zeker doen na het schuren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More To Explore

Vakantie

Wij zijn op vakantie van 5 t/m 20 augustus, in deze tijd kunnen geen leveringen plaats vinden.

Heeft u geen probleem met wachten gebruik dan kortingscode "vakantie2021" voor een korting van 5% op ons gehele assortiment!