Pallets

Welke pallets heb ik nodig?

ms pallets slider

Soorten pallets

Ik zal je eerst uitleg geven over de verschillende soorten pallets. Pallets zijn te vinden in verschillende soorten en maten. Als je ooit met een pallet handelaar aan het bellen bent, zul je na lezen van dit artikel, het “palletboer” vakjargon een beetje begrijpen.

De meest voorkomende soorten pallets zijn:

Nu gaan we het per soort hebben over de belangrijkste eigenschappen.

Europallets

Europallets zijn de meest bekende pallets in heel Europa. Je komt ze waarschijnlijk regelmatig tegen, bijvoorbeeld als je naar de Aldi of de Lidl gaat, die pallets waar alle producten op staan zijn europallets.

De afmeting van een europallet is 80*120 CM. Ze hebben een draagkracht van 2000KG en zijn eenvoudig te herkennen aan de EPAL of EUR stempels op de klossen.

Europallets zijn te koop als nieuw, eerste of A kwaliteit, tweede of B kwaliteit en derde of C kwaliteit.

Blokpallets

Blokpallets is de benaming voor alle pallets die zijn opgebouwd uit planken en klossen. Doordat blokpallets vanaf 4 kanten open zijn, zijn ze vanaf vier kanten op te pakken met de heftruck en pompwagen. Blok pallets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en nieuw of gebruikt.

De meest voorkomende maten zijn:

 • 60×80
 • 80×120
 • 100×120
 • 120×120

Balkpallets

Balkpallets zijn opgebouwd uit planken en balken. Het is dus mogelijk om deze maar pallets van twee kanten op te pakken met de pompwagen of de heftruck. Balkpallets zijn er net zoals blokpallets in verschillende maten.

Eenmalige pallets

Eenmalige pallets zijn (blok of balk) pallets die gemaakt zijn van goedkoper en lichter hout. Hierdoor zijn de inkoopkosten voor bedrijven lager en vinden ze het minder belangrijk dat de pallets lang meegaan. Maar kunnen deze pallets vaker gebruikt worden? Ja zeker! Het is niet zo dat deze pallets naar één keer gebruikt te zijn direct kapot zijn. eenmalige pallets zijn er net als blok- en balkpallets in verschillende maten.

CP (Chemie) pallets

CP pallets stammen van vroeger uit de chemische industrieën. Vandaag de dag worden deze pallets bij veel meer branches gebruikt dan alleen in de chemische tak. Chemie pallets hebben net als europallets vaste afmetingen.

Er zijn negen verschillende soorten CP pallets:

 • CP1: 100 x 120 cm
 • CP2: 80 x 120 cm
 • CP3: 114 x 114 cm
 • CP4: 110 x 130 cm
 • CP5: 78 x 114 cm
 • CP6: 100 x 120 cm
 • CP7: 110 x 130 cm
 • CP8: 114 x 114 cm
 • CP9: 114 x 114 cm

Welke pallets heeft u nodig?

Palletdeal.nl helpt u graag met advies geven over welke pallets u het beste kunt gebruiken voor welke toepassing, als u vragen heeft mag u altijd contact opnemen. De meeste bezoekers van Palletdeal.nl zijn op zoek naar pallets voor het maken van pallet meubels.

Voor het maken van bedden en loungesets raad ik het gebruik van europallets aan. Europallets zijn sterke pallets en de stempels op de klossen maken het helemaal af. Doordat europallets zo’n 25kg wegen is het op elkaar schroeven van deze pallets in de meeste gevallen niet nodig. Of u nieuwe of gebruikte europallets nodig heeft is een kwestie van smaak. Als u het mooi vindt dat de pallets ietwat verkleur zijn, moet u voor gebruikte pallets gaan en als u wil dat de pallets hetzelfde zijn en helemaal schoon kunt u het beste voor nieuwe europallets gaan.

Wilt u een loungebank maken? Kijk dan even bij dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *