Algemeen

Euro pallets kopen in Zwolle

Hoe kies je de beste pallets voor je bedrijf?

Pallets zijn essentiële hulpmiddelen voor transport en opslag van goederen. Ze zorgen voor efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid in de logistieke sector. Maar hoe kies je de beste pallets voor je specifieke behoeften? Waar moet je op letten bij het kopen of huren van pallets? En welke soorten pallets zijn er eigenlijk?

In dit artikel geven we je een overzicht van de belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste pallets voor je bedrijf. We bespreken ook de verschillende typen en maten pallets die beschikbaar zijn, en hoe je ze kunt vinden bij Palletdeal.nl, dé specialist in nieuwe en gebruikte pallets.

Key takeaways

 • Pallets zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, kunststof, metaal of karton. Houten pallets zijn het meest gebruikt en hebben verschillende voordelen, zoals sterkte, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid.
 • Pallets hebben verschillende typen, afhankelijk van hun constructie en draagvermogen. De meest voorkomende typen zijn blok-, balk- en displaypallets. Blokpallets hebben vier ingangen en kunnen met een heftruck of een pompwagen worden verplaatst. Balkpallets hebben twee ingangen en kunnen alleen met een heftruck worden verplaatst. Displaypallets zijn kleinere pallets die geschikt zijn voor winkelvloeren of promotiedoeleinden.
 • Pallets hebben verschillende standaardmaten, afhankelijk van hun herkomst en bestemming. De meest gebruikte maten zijn Europallets (80 x 120 cm), CP-pallets (100 x 120 cm) en Amerikaanse pallets (101,6 x 121,9 cm). Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om te voldoen aan de eisen van je klanten en om transportkosten te besparen.
 • Pallets moeten voldoen aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidsnormen, vooral als ze worden gebruikt voor internationaal transport. Een belangrijke norm is ISPM 15, die vereist dat houten pallets worden behandeld tegen schadelijke organismen. Je kunt herkennen of een pallet ISPM 15 gecertificeerd is door te zoeken naar een stempel met de letters HT (heat treated) of MB (methyl bromide).
 • Pallets kun je kopen of huren bij Palletdeal.nl, waar je een ruime keuze hebt aan nieuwe en gebruikte pallets van hoge kwaliteit. Je kunt ook profiteren van scherpe prijzen, snelle levering en uitstekende klantenservice. Bij Palletdeal.nl vind je ook handige accessoires voor je pallets, zoals opzetranden, deksels, antislipmatten en wikkelfolie.

Waarom zijn pallets belangrijk?

Pallets zijn platte platforms die worden gebruikt om goederen op te stapelen, te verplaatsen en op te slaan. Ze worden meestal gemaakt van hout, maar kunnen ook van andere materialen zijn, zoals kunststof, metaal of karton. Pallets worden vaak gebruikt in combinatie met heftrucks, pompwagens, vorkheftrucks of andere apparaten om ze gemakkelijk te kunnen hanteren.

Pallets hebben vele voordelen voor bedrijven die zich bezighouden met transport en opslag van goederen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Efficiëntie: Pallets stellen je in staat om meer goederen in één keer te vervoeren of op te slaan, waardoor je tijd en geld bespaart. Ze maken ook het laden en lossen gemakkelijker en sneller, waardoor je de productiviteit verhoogt.
 • Veiligheid: Pallets beschermen je goederen tegen beschadiging, vuil of vocht tijdens het transport of de opslag. Ze verminderen ook het risico op letsel voor je werknemers, omdat ze het tillen en dragen van zware of onhandige voorwerpen vermijden.
 • Duurzaamheid: Pallets zijn herbruikbaar en recyclebaar, waardoor je afval en milieu-impact vermindert. Houten pallets zijn bovendien biologisch afbreekbaar en gemaakt van hernieuwbare bronnen.

Welk materiaal moet je kiezen voor je pallets?

Pallets zijn gemaakt van verschillende materialen, elk met zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen. Het is belangrijk om het juiste materiaal te kiezen voor je pallets, afhankelijk van het soort goederen dat je wilt vervoeren of opslaan, de omstandigheden waaraan ze worden blootgesteld en je budget. Hier zijn de meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor pallets:

 • Hout: Hout is het meest gebruikte materiaal voor pallets, omdat het sterk, veelzijdig en goedkoop is. Houten pallets kunnen verschillende vormen en maten hebben, en kunnen gemakkelijk worden gerepareerd of aangepast. Houten pallets zijn ook milieuvriendelijk, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en gemaakt zijn van hernieuwbare bronnen. Het nadeel van houten pallets is dat ze zwaar kunnen zijn, gevoelig zijn voor vocht, schimmel en insecten, en behandeld moeten worden tegen schadelijke organismen als ze worden gebruikt voor internationaal transport.
 • Kunststof: Kunststof is een ander populair materiaal voor pallets, omdat het licht, duurzaam en hygiënisch is. Kunststof pallets kunnen verschillende kleuren hebben, en kunnen gemakkelijk worden gereinigd en gedesinfecteerd. Kunststof pallets zijn ook bestand tegen vocht, schimmel, insecten en chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor voedsel-, farmaceutische of medische toepassingen. Het nadeel van kunststof pallets is dat ze duurder zijn dan houten pallets, moeilijker te repareren of aan te passen zijn, en niet biologisch afbreekbaar zijn.
 • Metaal: Metaal is een ander materiaal dat wordt gebruikt voor pallets, vooral voor zware of speciale ladingen. Metalen pallets zijn meestal gemaakt van staal of aluminium, en zijn zeer sterk, stabiel en duurzaam. Metalen pallets zijn ook bestand tegen vuur, vocht, schimmel, insecten en chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor industriële of militaire toepassingen. Het nadeel van metalen pallets is dat ze erg zwaar en duur zijn, moeilijk te hanteren en te stapelen zijn, en kunnen roesten of corroderen.
 • Karton: Karton is een ander materiaal dat wordt gebruikt voor pallets, vooral voor lichte of eenmalige ladingen. Kartonnen pallets zijn meestal gemaakt van golfkarton of honingraatkarton, en zijn licht, goedkoop en recyclebaar. Kartonnen pallets zijn ook gemakkelijk te hanteren en te stapelen, en kunnen worden bedrukt met logo’s of informatie. Het nadeel van kartonnen pallets is dat ze niet erg sterk of duurzaam zijn, gevoelig zijn voor vocht, schimmel, insecten en vuur, en niet geschikt zijn voor hergebruik.

Welk type moet je kiezen voor je pallets?

Pallets hebben verschillende typen, afhankelijk van hun constructie en draagvermogen. Het type pallet dat je kiest, heeft invloed op hoe je je goederen kunt stapelen, verplaatsen en opslaan. Het is belangrijk om het juiste type te kiezen voor je pallets, afhankelijk van het soort goederen dat je wilt vervoeren of opslaan, de apparatuur die je gebruikt om ze te hanteren en de ruimte die je hebt. Hier zijn de meest voorkomende typen pallets die worden gebruikt:

 • Blokpallets: Blokpallets zijn pallets die vier ingangen hebben, waardoor ze met een heftruck of een pompwagen van alle kanten kunnen worden verplaatst. Blokpallets zijn meestal gemaakt van hout, maar kunnen ook van kunststof of metaal zijn. Blokpallets zijn zeer sterk en stabiel, en kunnen zware of onregelmatige ladingen dragen. Blokpallets zijn ook gemakkelijk te stapelen en op te slaan, omdat ze geen uitstekende delen hebben. Het nadeel van blokpallets is dat ze meer materiaal en ruimte nodig hebben dan andere typen pallets, en dat ze duurder kunnen zijn.
 • Balkpallets: Balkpallets zijn pallets die twee ingangen hebben, waardoor ze alleen met een heftruck van de lange zijden kunnen worden verplaatst. Balkpallets zijn meestal gemaakt van hout, maar kunnen ook van kunststof of metaal zijn. Balkpallets zijn minder sterk en stabiel dan blokpallets, maar kunnen nog steeds aanzienlijke ladingen dragen. Balkpallets zijn ook zuiniger in materiaal en ruimte dan blokpallets, omdat ze minder blokken hebben. Het nadeel van balkpallets is dat ze moeilijker te hanteren en te stapelen zijn dan blokpallets, omdat ze uitstekende delen hebben.
 • Displaypallets: Displaypallets zijn kleine pallets die geschikt zijn voor winkelvloeren of promotiedoeleinden. Displaypallets zijn meestal gemaakt van karton of kunststof, en hebben vier ingangen. Displaypallets zijn licht en goedkoop, en kunnen gemakkelijk worden bedrukt met logo’s of informatie. Displaypallets zijn ook handig om goederen direct van de fabriek naar de winkel te vervoeren, zonder dat ze opnieuw verpakt hoeven te worden. Het nadeel van displaypallets is dat ze niet erg sterk of duurzaam zijn, en dat ze niet geschikt zijn voor zware of langdurige ladingen.

De tabel hieronder geeft een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de verschillende typen pallets die worden gebruikt:

TypeIngangenMateriaalSterkteRuimteKosten
Blokpallet4Hout, kunststof, metaalHoogHoogHoog
Balkpallet2Hout, kunststof, metaalGemiddeldLaagLaag
Displaypallet4Karton, kunststofLaagLaagLaag

Welke maat moet je kiezen voor je pallets?

Pallets hebben verschillende standaardmaten, afhankelijk van hun herkomst en bestemming. De maat van de pallet die je kiest, heeft invloed op hoeveel goederen je kunt vervoeren of opslaan op één pallet, en hoeveel ruimte je nodig hebt in je vrachtwagen of magazijn. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor je pallets, om te voldoen aan de eisen van je klanten en om transportkosten te besparen. Hier zijn de meest gebruikte maten pallets die worden gebruikt:

 • Europallets: Europallets zijn pallets die een standaardmaat hebben van 80 x 120 cm. Europallets worden vooral gebruikt in Europa, maar ook in andere delen van de wereld. Europallets zijn meestal gemaakt van hout, en hebben een blokconstructie. Europallets zijn zeer sterk en duurzaam, en kunnen tot 1500 kg dragen. Europallets zijn ook gestandaardiseerd en genormaliseerd, waardoor ze gemakkelijk uitwisselbaar en herbruikbaar zijn. Het nadeel van Europallets is dat ze niet geschikt zijn voor sommige goederen die een andere maat nodig hebben, zoals containers of vaten.
 • CP-pallets: CP-pallets zijn pallets die een standaardmaat hebben. CP-pallets worden vooral gebruikt in de chemische industrie, maar ook in andere sectoren. CP-pallets zijn gemaakt van hout, en hebben een blokconstructie. CP-pallets zijn minder sterk en duurzaam dan Europallets, maar kunnen nog steeds tot 1000 kg dragen. CP-pallets zijn ook minder gestandaardiseerd en genormaliseerd dan Europallets, waardoor ze minder uitwisselbaar en herbruikbaar zijn. Het voordeel van CP-pallets is dat ze geschikt zijn voor sommige goederen die een grotere maat nodig hebben, zoals containers of vaten.
 • Amerikaanse pallets: Amerikaanse pallets zijn pallets die een standaardmaat hebben van 101,6 x 121,9 cm. Amerikaanse pallets worden vooral gebruikt in Noord-Amerika, maar ook in andere delen van de wereld. Amerikaanse pallets zijn meestal gemaakt van hout, en hebben een blok- of balkconstructie. Amerikaanse pallets zijn vergelijkbaar in sterkte en duurzaamheid met Europallets of CP-pallets, afhankelijk van hun constructie. Amerikaanse pallets zijn ook minder gestandaardiseerd en genormaliseerd dan Europallets, waardoor ze minder uitwisselbaar en herbruikbaar zijn. Het voordeel van Amerikaanse pallets is dat ze geschikt zijn voor sommige goederen die een andere maat nodig hebben, zoals dozen of kratten.

De tabel hieronder geeft een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de verschillende maten pallets die worden gebruikt:

MaatAfmetingenMateriaalConstructieDraagvermogenStandaardisatie
Europallet80 x 120 cmHoutBlok1500 kgHoog
CP-palletDiverse matenHoutBlokDiversLaag
Amerikaanse pallet101,6 x 121,9 cmHoutBalk1000-1500 kgLaag

Hoe vind je de beste pallets bij Palletdeal.nl?

Palletdeal.nl is dé specialist in nieuwe en gebruikte pallets. Bij Palletdeal.nl vind je een ruime keuze aan pallets van hoge kwaliteit, tegen scherpe prijzen. Je kunt ook profiteren van snelle levering en uitstekende klantenservice. Bij Palletdeal.nl vind je ook handige accessoires voor je pallets, zoals opzetranden, deksels, antislipmatten en wikkelfolie.

Om de beste pallets te vinden bij Palletdeal.nl, hoef je alleen maar de volgende stappen te volgen:

 • Bepaal je behoeften: Bedenk wat voor soort goederen je wilt vervoeren of opslaan, hoeveel gewicht ze hebben, hoeveel ruimte je hebt en welke eisen je klanten hebben.
 • Kies je materiaal: Kies het materiaal dat het beste past bij je behoeften, rekening houdend met de voor- en nadelen van elk materiaal.
 • Kies je type: Kies het type dat het beste past bij je behoeften, rekening houdend met de voor- en nadelen van elk type.
 • Kies je maat: Kies de maat die het beste past bij je behoeften, rekening houdend met de voor- en nadelen van elke maat.
 • Bestel online: Ga naar [Palletdeal.nl] en selecteer de pallets die je wilt bestellen. Je kunt filteren op materiaal, type, maat en prijs. Je kunt ook de beschikbaarheid en levertijd zien. Voeg de pallets toe aan je winkelwagen en vul je gegevens in. Je kunt betalen met iDeal, PayPal of bankoverschrijving. Je ontvangt een bevestiging per e-mail en een factuur per post.
 • Geniet van je pallets: Je pallets worden binnen 24 uur geleverd op het door jou opgegeven adres. Je kunt ook kiezen voor afhalen bij een van onze vestigingen. Als je vragen of problemen hebt, kun je contact opnemen met onze klantenservice via telefoon, e-mail of chat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *